maanantai 21. helmikuuta 2011

Funchal, Madeira 24-31.1.2011, osa 2

Vuorossa matkapostauksen toinen osa, jossa kerron vähän mitä Madeiralla teimme shoppailun ja kaupungin kiertelyn lisäksi. Varautukaa melkoiseen kuvapläjäykseen.

Eräänä päivänä lähdimme kaapelihissillä ylös Monteen. Matka hissillä kestää noin 15min, ja meno-paluu maksaa 15€. Hissistä näkee koko Funchalin kaupungin ja maisemat ovat upeat. Suoraan edessä meri ja alapuolella rakennuksia ja autoteitä.

Montessa emme ihan hirveän kauan ehtineet olemaan, sillä viimeisen hissin lähtöön meillä oli vain noin 2h aikaa. Kiertelimme kuitenkin paikkoja ja kävimme mm. "Monten neidin kirkossa".

Osallistuimme myös Aurinkomatkojen saarikierrokselle, jossa kierrettiin saaren länsipuoli. Ensimmäisenä pysähdyimme Cabo Girãon näköalatasanteelle, josta oli 580m pudotus alas.

Toisena pysähdyttiin johonkin kalastajakylään, mutta en yhtään muista paikan nimeä.

Seuraavaksi lähdettiin ylös korkeille vuorille, jossa oppaan mukaan oli jo 6 astetta kylmempää kuin alempana kylissä. Matkalla nähtiin myös upeita vesiputouksia.

Käytiin myös akvaariossa, jossa oli mm. pikkuisia hai- kaloja sekä katsomassa miten jätti aallot iskeytyivät kallioihin.

Madeiralla oli samalla viikolla satanut kolme päivää vettä, ja osa teistä oli poikki. Emme siis päässeet saarikierroksen alkuperäiseen viimeiseen pysähdyspaikkaan, joten jouduimme matkaamaan toista reittiä. Pääsimme kuitenkin jopa 1300 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle ja maisemat olivat huikeat. Harmi, että kuvista ei välity se sama fiilis mikä tuolla korkeuksissa oikeasti oli.
 
Joo, mut nyt voisin lopettaa tän tähän. Kyselkää ihmeessä jotain mieleen juolahtaa, mieluusti vastailen :)

6 kommenttia:

 1. Oi voi, miten ihanan kuuloista ja näköistä!

  VastaaPoista
 2. Niinpä, oli kyl tosi mahtavat maisemat :)

  VastaaPoista
 3. Meidän piti matkustaa äidin kanssa Madeiralle, kun olin 10-vuotias. Päädyttiin loppujen lopuksi Italian Gardajärvelle, mutta muistan fiilistelleeni mahdollisesti samaista vaijerihissiä, josta oli kuva matkaoppaassa! 8) Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
 4. Voih, ihania kuvia! Matkakuume vain kasvaa :)
  Miten, tarkeniko siellä käydä uimassa?
  Meinattiin vuokrata auto, ja käydä nimenomaan ainakin tuolla Cabo Girãolla :)
  Huonosti on Madeiran oppaita kirjakaupoissa, yhden sain työkaverilta lainaan, mutta ei siinäkään ole kunnon karttaa, ja kirja taitaa olla 10 vuotta vanha.. :D

  VastaaPoista
 5. Saana: Aika kiva et tollanen juttu muistui vielä mieleen :)

  Emminkäinen: Onneks pian pääsette matkaan :p Käytiin uima-altaalla uimassa, mutta ei tarjettu ihan niihin merivesialtaisiin mennä, vaikka sielläkin ihmisiä uimassa nähtiin :)

  Cabo Girãolle ei bussilla ainakaan kovin kauaa ajanut eli suosittelen siellä kyllä käymään :) Mahtavat näkymät!

  Ja itse katselin tietoja Madeirasta täältä: http://www.aurinkomatkat.fi/Images/Madeira.pdf
  Sieltä löytyy hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 6. Oon itekki ollu Madeiralla ja olin myös tollasel saarikieroksel ja itseasiassa tunnistin pari paikkaa:)! Madeia oli kyl hieno paikka! ja se kalastaja kylä on vissiinki Camara de laabos jos en väärin muista

  VastaaPoista

:----)