sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Funchal, Madeira 24-31.1.2011, osa 1

Nyt olis vihdoinkin postausta meidän parin viikon takaiselta Madeiran matkalta. Vähän jäänyt tämän tekeminen kaiken kiireen keskellä, mutta parempi nyt kuin ei milloinkaan.

Madeiran matkaa voidaan kutsua kaupunkilomaksi, sillä Funchalista ei löydy hiekkarantoja. Maa on niin korkealla merenpinnan yläpuolella, että meriveteen ei ole oikeastaan mahdollista päästä uimaan kuin merivesialtaisiin. Korkeuserot ovat huimat ja taloja onkin rakennettu korkealle jyrkkiin rinteisiin.

Meidän matkamme ensimmäiset kaksi päivää olivat sateisia, mutta aika saatiin hyvin kulumaan kiertelemällä ostoskeskuksissa, jotka olivat joka päivä avoinna ilta kymmeneen asti. Funchalissa on kolme suurta ostoskeskusta, joista yksi, Forum Madeira sijaitsi hotellimme vieressä. Sieltä löytyivät mm. Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Zara ja Zara Home. Keskustasta löytyy toinen ostoskeskus sekä kaupungin ulkopuolelta vielä Madeira Shopping. Keskustasta löydät lisäksi lukuisia pikku liikkeitä, joissa suosittelen ehdottomasti käymään.

Meillä kävi tuuri, sillä matkamme aikoihin olivat loppu alennusmyynnit käynnissä ja kaikkialta sai todella halpaan hintaan kivoja vaatteita. Madeiran hintataso on kuitenkin normaalistikkin alhaisempi verrattuna Suomen hintatasoon, joten suosittelenkin jättämään matkalaukun melko tyhjäksi Madeiralle matkatessa, sillä varmasti jokainen löytää tuolta ostettavaa.

Matkalla kierreltiin tosi paljon keskustaa ja sen vanhaa kaupunkia. Ihan uskomattoman kauniita rakennuksia ja täynnä pikku kujia. Kahviloita löytyy joka kadulta, sillä kahvilakulttuuri on tärkeässä roolissa Madeirella. Hinnat kahviloissakin ovat alhaisia, joten suosittelen maistelemaan erilaisia kakkuja ja leivoksia ^^

Seuraavassa osassa enemmän siitä, mitä kaikkea Madeiralla teimme.

4 kommenttia:

 1. moi!
  eksyin blogiisi, kun etsin madeiran shoppailuvinkkejä, lähtö ois viikon päästä :)
  Millaiset ovat Funchalin lentokentän shoppailumahdollisuudet? siis kosmetiikka lähinnä? Jotenkin kuvittelisin, että kenttä on pieni, eihän saarikaan kovin iso ole, joten tuskin siellä kauhean isot valikoimat on ainakaan?
  Entä kosmetiikan hinnat ostoskeskuksissa, lähinnä tarkoitan Kanebon, Clinquen, Estee Lauderin yms tuotteita, satuitko katsomaan? :)
  Ja vaateshoppailut, voi kun siellä olisi edes jotain ale-vaatteita jäljellä vielä viikon päästä :D

  Odotan kovasti Madeira part 2-postausta, toivottavasti se tulee ennen meidän matkaa :)

  VastaaPoista
 2. Emminkäinen: Funchalin lentokentältä löytyi melko pieni kosmetiikka-osasto, josta löytyi lähinnä hajuvesiä. Mielestäni hinnat olivat niissä kalliimmat kuin Suomessa, tai melko samoissa hinnoissa. En tosin ihan hirveän tarkkaan katsonut tuotteiden hintoja :) Samassa liikkeessä hajuvesien kanssa myydään myös alkoholi- ja makeistuotteet. Muuten kentältä löytyy oikeastaan vain muutama kahvila, turistikauppoja jne. Todella pieni kenttä siis kyseessä :)

  Suosittelen käymään lentokentän yläkerrassa, josta pääsee ulos parvekkeella katsomaan lentokoneiden laskeutumista lähietäisyydeltä.

  Kovin paljon en kosmetiikkaliikkeissä itse Funchalissa käynyt, mutta kyllä niitä sieltä löytyi :) Forum Madeira- ostoskeskuksessa oli mielestäni hyvä liike, jossa myytiin juuri noita nimeltä mainitsemiasi merkkejä kuin myös ihan perus Lorealia jne. Valitettavasti hintoja en muista yhtään :(

  Yritän saada tehtyä tällä viikolla tuon Madeira 2. postauksen niin, että kerkeäisit sen vielä ennen lähtöäsi näkemään :) Lähinnä siinä on tosin juttua saarikïerroksesta ja kuvia hisseillä ylös Monteen menosta :)

  Mutta hei hyvää ja ihanaa matkaa! :) Tulet varmasti ihastumaan Madeiraan. Oon kade kun pääset täältä Suomesta pakoon pakkasia :P

  VastaaPoista

:----)