perjantai 1. huhtikuuta 2011

Bergamo, Italia

Nyt olis sit matkapostauksen vuoro, ja aloitetaan Bergamosta. Myöhemmin teenkin sitten vielä jonkinlaisen kuvapostauksen Milanosta.

Lennettiin siis Ryanairilla Bergamon kaupunkiin, jossa oltiin kolme yötä. Lentokentältä meni taksilla noin vartti keskustaan ja hintaa tuli 20€. Tähän nyt voin kuitenkin vinkkinä näin jälkikäteen sanoa, että kentältä menee busseja (ainakin 1 ja 1A) suoraan Bergamon keskustaan ja esimerkiksi rautatieasemalle, jos miettii jatkoyhteyttä vaikka Milanoon. Bussilipun hinta tais olla euron, ja se pitää ostaa ennakkoon ja bussissa tökätä johonkin laitteeseen. MUTTA tuolla ei kukaan katsonut tai ihmetellyt, kun mekin siellä kuljettiin monta kertaa bussilla ilman lippua. Ja niin taisivat kaikki paikallisetkin kulkea. En sitten tiedä miten yleinen juttu tarkastajat ovat, mutta luulenpa ettei kovinkaan usein sellaisia tuolla näy. Eli ihan näin vinkkinä vain :-D

Hotellina meillä oli Mercure Bergamo Palazzo Dolci, joka oli neljän tähden hotelli ja hintaa kolmeltä yöltä tuli kahdelle henkilölle 265€. Varattiin matka niin myöhään, että kaikki halvemmat hotellit olivat jo varattuja joten valittiin sitten suoraan vaan toi pikkasen kalliimpi. Ja olihan toi hotelli oli ihan huippu hyvä. Aivan Bergamon keskustassa, esim. rautatieasema noin 200m päässä. 

Bergamosta noin yleisesti voisin sanoa, että kiva pikku kaupunki. Yksi päivä riitti hyvin koko kaupungin näkemiseen, mikä sopikin meille just passelisti. Keskustassa on paljon isoja vanhoja rakennuksia, muutamia kauppoja, mm. Zara, jonka aukioloaikoja ihmeteltiin (auki vain klo 15- 19.30) ja tosi upea vanha kaupunki, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata.

Miinuspuolia Bergamosta voisin sanoa ainakin sen, että melkein kukaan ei osaa puhua englantia. Eivät edes nuoret. Joten aikalailla ilman neuvoja tai muuta siellä saa pärjätä. Myöskään ruokapaikkoja ei Bergamosta löydy kuin muutama. Joissakin voivat myös ruokalistat olla pelkästään italiaksi ja kun tarjoiliatkaan eivät englantia puhu, niin hankala tietää mitä tilaa. Hauskana esimerkkinä voin kertoa, kun käytiin aamupalalla eräässä kahvilassa. Tilattiin "hot chocolate"  ja odotettiin saavamme kaakaota, mutta eteemme tulikin pelkästään mukillinen oikeata sulatettua suklaata.

Ai niin, aivan Bergamon lentokentän vieressä on suuri ostoskeskus, jossa oli noin 200 liikettä. Merkkiliikkeitä ei ollut, mutta monien liikkeiden hintataso oli silti korkea. Itselle mieluisia olivat mm. Bershka, Zara, H&M ja Pimkie. Jos ei ostoskeskukseen jaksa lähteä, niin esimerkiksi Milanosta löytyvät samat liikkeet.

7 kommenttia:

 1. Ihana paikka, love it. Muistan, et mulla oli kans aina jalat ihan rikki kävelemisestä, mut kuuluu asiaan :)

  VastaaPoista
 2. kivalta reissulta näyttää!!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Hei sama juttu, meil oli päivän päätteeks jalat aina ihan kuolleet :D

  Jade: Oli kyl tosi kiva reissu ^^

  VastaaPoista
 4. Vähän suloisen näköinen kaupunki :)
  Vähän harmaan näköistä kyllä, me mennään Bergamosta Gardalle, mä toivon että saan vähän aurinkoa ja olla baltsuissa!

  VastaaPoista
 5. Oli kyl aika harmaata koko ajan kun oltiin tuolla :P Mut uskon, et siellä on jo paljon lämpösempää ku te meette sinne. Eli baltsuilla tarkenee varmasti! :)

  VastaaPoista

:----)