sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Luxor

Parempi taas näin myöhään kuin ei milloinkaan eli luvassa olis kuvia Luxorin retkeltä.

Otettiin Aurinkomatkoilta valmis retki, joka oli siis yhden päivän reissu Luxoriin. Retki tais maksaa 117€ ja sisälsi siis matkat, lounaan ja kohteet. Oli aika rankka retki: hotellilta lähdettiin aamu neljältä ja takaisin oltiin yöllä kahdentoista maissa. Luxoriin kesti El Gounasti noin 6h muistaakseni, joista 1,5h pyörittiin Hurghadassa hakien eri hotelleista retkiläisiä mukaan.

 Ekaks oli vuorossa Karnakin temppeli.

Olihan se aika siistiä seisoa tällästen valtavien pylväiden alapuolella ja katsella noita "kirjotuksia".

 Oli tosi kuuma, yli +30 astetta ja aurinko paistoi suoraan kirkkaalta taivaalta koko päivän. Asiaa ei auttanut se, että olin palanut tosta rintakehästä ihan kivasti edellisenä päivänä, joten huivi sai suojata ihoa kaulalla.

Tälläset asemiehet oli aika perus noissa Luxorin kohteissa. Meidänkin bussissa oli koko retken ajan mukana henkivartija jonkun aseen kanssa. 

Seuraavaks oli vuorossa lounasta ja Niilissä risteilyä.


 Nopea käväisy Memnonin kolosseilla.
 
Seuraavaks vuorossa oli Kuninkaiden laakso, jossa ei saanut kuvata, mutta laitan nyt tähän kuvitukseksi muutamia kuvia ihan Googlen kuvahausta.


Kuninkaiden laakso oli tosi upea, lukuunottamatta sitä kaikista kuuluisinta hautaa eli Tutankhamonin hautakammiota. Tohon meen retken hintaan kuului käynti kolmessa eri hautakammiossa ja ne sai siis itse valita. Tutan haudassa käymisestä sai maksaa noin 12e ylimääräistä.No me mentiin siellä käymään ja pettymys oli kyllä suuri. Hauta on niin mitätön verrattaessa laakson muihin hautoihin. Kävelet alas kapeita rappusia ja tulet pieneen huoneeseen. Oikealla puolellasi näet hemmetin pölyisessä lasikaapissa Tutan muumion, jota joku paikallinen tyyppi meille näytti taskulampun valolla vähän aikaa. Oikealla puolellasi näet samanlaisessa lasikaapissa ja pölyn peitossa olevan kullatun arkun. Mitään muuta siellä ei sitten olekkaan. Me vaan naurettiin koko ajan, et hitto tässäkö tää kaiken hehkutuksen saanut hauta nyt sit oli. Oltiin siellä ehkä just ja just 2min. Tosiaan hauta on varmaan ollut löydettäessään tosi upea, mutta enää siellä ei ole mitään jäljellä. Kaikki esineet ja muut on viety Kairon ja Luxorin museoihin. Joten ihan vaan vinkkinä muille, joilla odotukset on suuret.


Muista haudoista onkin sitten vaan pelkkää positiivista sanottavaa.Oltaisiin haluttu siihen kaikista vaikeakulkuisimpaan hautaan, mutta se oli suljettu korjaustöiden vuoksi. Ne kolme hautaa joissa kuitenkin käytiin oli tosi pitkiä ja menivät syvälle maan alle. Seinät olivat täynnä värikkäitä maalauksia ja muutamassa oli valtavan kokoisia kivisiä hauta-arkkuja.


Retken lopuksi käytiin vielä naispuolisen Faarao Hatsepsutin temppelillä.
 

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia, tonne olisi kyllä kiva päästä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen! Oli aika mielenkiintosia juttuja :)

   Poista
 2. Se Kairon museo on kyllä huikee! :) ja pyramidit upea elämys nähdä, mutta ei niidenkään sisällä mitään oo.. :/ tyhjiä kammioita, kun kaikki on just museoissa. Esim. Lontoon museossakin on "valtava" egypti puoli, joka oli aika upea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siel Lontoon museos olis kyl ihan huippu käydä. Pyramidit me tsiikattiin tällä kertaa ihan vaan lentokoneen ikkunasta :D

   Poista

:----)