sunnuntai 3. helmikuuta 2013

El Gouna 20-27.1.2013

Nyt olis sit luvassa vähän matkakuvia. Ajattelin jakaa nämä kahteen postaukseen, tässä ekassa kuvia El Gounasta ja toisessa sitten Luxorista.


El Gouna sijaitsee noin 30km päässä Hurghadasta ja on tosi pieni, aikalailla vain turisteille rakennettu kylä. Kun mietittiin ja tutkittiin Egyptin kohteita, El Gouna nousi meille ykköskohteeksi. Se on rauhallinen, pieni, siisti ja meri ja keskusta ovat lähellä toisiaan. Usein Egyptin miinuspuoliksi sanotaan kaupustelijat, jotka eivät jätä rauhaan millään. El Gouna on toisenlainen. Siellä sai suht rauhassa liikuskella paikasta toiseen eivätkä myyjät olleet lähelläkään niin agressiivisia kuin muualla.


Kuten sanoin, El Gouna on pieni paikka. Meidän hotelli sijaitsi downtownissa, joka on melko nopeasti kierretty. Iltaisin käytiin syömässä ravintoloissa, joista ihan lemppariksi muodostui eräs Libanonilainen mesta. Käytiinkin siellä sitten kolmena iltana putkeen ja varmasti oltas käyty koko loma, jos oltas löydetty se aiemmin. Ravintolaa piti ehkä maailman symppiksin brittiläinen pappa! Lydian teki eräänä iltana mieli currya ja sitähän ei listalta löytynyt, no tämä britti päätti silti valmistaa sitä meille. Ja yks ilta oltiin tilaamassa alkuruuaksi jotain munakoiso- ruokaa listalta, mutta tämä britti vaan toteaa meille, että "ei sitä kannata tilata, ei se ole niin hyvää. Mä haen teille tosta naapuriraflasta samaa, mutta paljon parempaa ja halvemmalla". Eli ihan paras paikka ja niin rento fiilis kaikilla. Suosittelen maistamaan suklaakakkua ;)

Meillä oli ihan mahtava näkymä partsilta laguuniin


Valmiina rannalle lähtöön

Illat oli viileitä, kun aurinko ei ollut enää lämmittämässä

Synttärikakuilla. Meikä tosiaan vanheni ton matkan aikana taas yhdellä vuodella. 23v ääk!

 Kerran viikossa, torstaisin, El Gounan ulkoilmateatterissa esitetään leffoja ja vielä ilmaiseksi. Me käytiin katsastamassa Argo, joka oli ihan kelpo pätkä.

 Loppuviikko oli vähän pilvisempi joten suunnattiin tuktukeilla tsekkaamaan miltä näyttää Abu Tig Marina eli El Gounan ns. kalleempi osa.


2 kommenttia:

  1. Oi, ihanan näköistä :> Pääsispä itsekin taas pian jonnekin lämpimään!

    VastaaPoista
  2. oi vitsi, tekee mieli ulkomaille!

    VastaaPoista

:----)