lauantai 14. huhtikuuta 2012

Dubai part. 1

Näin lauantai- illan ratoksi päätin paneutua vähän tarkemmin noihin matkakuviin ja tehdä ensimmäisen postaukseni Dubaista.


Aluksi esittelyssä olis meidän hotelli eli Fortune Grand Hotel Apartments, joka löytyi ns. "vanhan Dubain" puolelta. Muuten oltiin tosi tyytyväisiä hotelliin, mutta erikseen ostamamme aamiaisbuffet oli huono. Hotellin läheisyydestä löytyi esim. Dubain museo sekä Burj Jumanin kolmekerroksinen ostoskeskus (Zara, Victorias Secret, Mango, Aldo...) oli noin 1,5km päässä. Alueella pääsi helposti kävellen liikkumaan paikasta toiseen, ja löytyi se lähin metrokin noin 700m päästä, jolla siis pääsi kätevästi vaikka Dubai Malliin.

Me kuljettiin koko matkan aikana ainoastaan kerran taksilla rannalle ja takaisin, jolloin hinnaksi tuli yhteensä noin kymppi. Muuten liikuttiinkin sitten metrolla, joka oli halpa ja ehkä jopa nopeampi kuin taksit, jotka saattoivat jumittua pitkiksikin ajoiksi ruuhkiin. Jos metrolla haluaa liikkua, niin suosittelen ehdottomasti ostamaan Silver Cardin. Korttia vain vilautetaan tullessa ja mennessä, ja siihen voi ladata aina lisää rahaa. Kortti taisi aluksi maksaa 20 dirhamia (n. 4€), joista 14dhs on jo sitä käyttörahaa. Meno- paluu Dubai Malliin maksoi esimerkiksi 5dhs eli noin euron.

 Hotellin vierestä näkyvä maisema


Hotellin sijainti mahdollisti sen, että näimme myös tämän Dubain toisen puolen. Eli sen, että kaupunki ei ole pelkkää luksusta ja pilvenpiirtäjää. Kaupungissa asuu paljon ulkomaalaisia, jotka eivät asu design- asunnoissa tai aja hienoilla autoilla. Itselle ainakin tuli yllätyksenä, että maassa on noin 9 miljoonaa asukasta, mutta paikallisia niistä vain vajaa yhdeksänsataatuhatta. Sain myös kuulla, että kun vaikka samassa kahvilassa on sekä ulkomaalaisia että paikallisia töissä, täytyy paikalliselle maksaa viisi kertaa suurempi palkka kuin ei- paikalliselle.

Yksi kiinnostava pointti oli myös se, että kun maahan perustetaan ulkomaalainen yritys, täytyy yrityksestä antaa 51% paikallisen omistukseen. Toinen vaihtoehto on vapaavyöhyke, jossa saat itse omistaa yrityksesi kokonaan, mutta maksat paikalliselle agentille. Nämä rajoitteet ovat tietenkin paikallisten hyväksi. Siksipä monet yli 21- vuotiaat paikalliset saattavat omistaa nuorina jo monia yrityksiä.




Yhtenä päivänä käytiin Jumeirah Beach Parkissa eli tuollaisessa puistossa, josta pääsi rannalle. Sisäänpääsymaksu oli 5 dirhamia eli hieman yli euron. Dubaista löytyy myös toinen ranta Jumeirah Open Beach, joka on kuulemma samanlainen kuin tuo toinenkin ranta, mutta sisäänpääsymaksua ei ole eikä rannalla vuokrata aurinkotuoleja eikä sieltä kai löydy kahvilaa tai muuta.

Arabiemiraatteihin matkustaessa tulee pukeutumista miettiä hieman tarkemmin kuin monissa muissa maissa, sillä täällä naisten olisi hyvä peittää aina olkapäät ja polvet kadulla liikkuessa. Rannalla ja hotellien uima- altailla tietysti bikinit ja muut ovat sallittuja. Itse halusin ainakin kunnioittaa maan/uskonnon tapoja ja kulttuuria, joten päälläni oli aina joko maksihame tai peittävät legginssit+shortsit, t- paita tai pitkähihainen. Hirveän kuuma ei onneksi ehtinyt tulemaan, sillä kaikki ostoskeskukset, taksit, hotellit, bussipysäkit jne. ovat ilmastoituja. Varsinkin ostoskeskuksissa pelkällä t- paidalla tuli usein kylmä.

Seuraavassa postauksessa parempaa infoa Dubai Mallista.

4 kommenttia:

  1. Kiitos upeista kuvista ja postauksesta.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kiva et tykkäsit :) Viel olis tulossa ainakin pari Dubai- postausta kunhan ehdin ne tehdä.

    VastaaPoista

:----)