sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Astiani

Nyt oliskin luvassa vähän erilaista postausta mitä tässä blogissa on yleensä totuttu näkemään. Kuten tiiätte tykkään tosi paljon sisustamisesta ja kaikkeen siihen liittyvästä, ja koska astiat sattuu olemaan yks mun mielenkiinnonkohteista, päätinkin sitten kuvata teille lähes kaikki mun astiani. Jos astiat ei inspaa, kannattaa hypätä tän postauksen yli ;)


Arabian KoKo- sarjan kerääminen alkoi siitä, kun pohdin pitkään mitä astiastoa haluan itselleni ja mitä pyytäisin rippijuhla- lahjaksi. KoKo- sarja ilmaantui juuri sopivasti samana vuonna ja ehkä vain muutama kuukausi ennen rippijuhliani. Se oli salamana, et tota haluan! Enkä voisi olla yhtään tyytyväisempi valintaani. Niin mun tyylinen, pelkistetty ja yksinkertainen. Onneksi jo 15- vuotiaana tajusin, et valkoiset astiat on niitä parhaita. Valkoisten astioiden joukkoon halusin kuitenkin jotain väriä, joten oli melkosen helppo valinta valita juuri limenvihreä. Mut mikä vääryys, että tuota sävyä ei enää valmisteta.


Lautasia ja kippoja löytyy laidasta laitaan. Määrässä taas olen pyrkinyt siihen, et jokaista löytyisi se kuusi kappaletta vähintään. Isoja pyöreitä ruokalautasia 6 kpl, pieniä valkoisia jälkiruokakulhoja 8 kpl ja suurempia vihreitä keittokulhoja 6 kpl. Vihreitä mukeja 3 ja valkoisia 4 kpl ja niihin tietysti sopivan väriset pyöreät aluset. Lisäksi löytyy tuollaisia ihania soikeita lautasia 6 kpl sekä muutama erilainen syvempi kulho. Lisäksi vielä pienet kakkulautaset, joita niitäkin löytyy se kuusi kappaletta.


Marimekolta multa löytyy Siirtolapuutarha- sarjaa. Kaksi lautasta ja neljä mukia. Nää on niin ihania! Kaiken lisäksi sopivat hyvin yhteen ylempien KoKojen kanssa.

Sitten vuorossa näitä astioita joita löytyy ihan vain muutamat kappaleet. Elikkä Iittalan Taika- sarjaa (+ mukikin löytyy, mut poikkis on ryövännyt sen itselleen), joita poikaystävän isovanhemmat on keränneet meille yhdessä. Loput löytyvät tosiaan siis poikaystävän luota. Lisäksi löytyy joululahjaksi saadut Sagaformin Spectra- sarjan viinilasit.

Lopuksi vielä Arabian 24h- sarjan lautasia 4 kpl (kuvasta puuttuu yksi), jotka on joskus löytyneet kirpparilta.

Voisin joskus tehdä vielä sellasenkin postauksen, missä kerron mitä astioita haluaisin. Ja voi, niitä on paljon! Oon aina kiertelemässä Sokoksen astia- osastoa ja fiilistelemässä mitä kaikkea voisin ottaa omaan kotiini. Mut tosiasia on et mä en ainakaan tällä hetkellä tarvitse enää yhtään astioita, paitsi ehkä sen Marimekon Räsymatto- kulhon ;)

Mitä astioita siellä ruudun toisella puolella keräillään?
 

3 kommenttia:

 1. Täällä toinen astiafriikki!:) Löytyy valkoista ja vähän punaista Teemaa, Marimekon siirtolapuutarhaa ja kaksi punaista Taika kulhoa.
  Pakko saada lisää Siirtolapuutarhaa, erityisesti ne laakeat teekupit ja lisää nuita samaisia lautasia mitä sullakin;)

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy myös Iittalan Taikaa, astiastoa, joka on isäni mielestä ”kauhea ryssäkuppikokoelma”, mutta allekirjoittaneelle ehkä ominta omaansa. ;)

  Lisäksi kaappeja täyttävät myös rippilahjaksi kerätyt Villeroy & Boch Wave-astiat, jotka ovat sukulaisilta nappivalinta: yksinkertaisia, mutta leikikkäitä.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Ihanaa et löyty kohtalotoveri :D Toi Siirtolapuutarha on kyl ehkä söpöin astiasto ikinä. Kelpais vaikka kaikki :)

  Saana: Oooo! Wave olis kyl toinen upean yksinkertainen sarja, jota haluisin jos en tota Kokoa keräisi :p

  VastaaPoista

:----)