sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Abu Dhabi

Mulla jäi keväällä Dubain matkan jälkeen postaamatta kokonaan nämä Abu Dhabi- kuvat, joten mikäs sen parempi aika kuin lisätä ne nyt näin puoli vuotta matkan jälkeen.
 

Ensimmäiseks vierailtiin Šeikki Zayedin moskeijassa, joka on Arabiemiraattien suurin. Moskeijan rakentaminen on maksanut noin 550 miljoonaa dollaria ja paikkaan oli tosi tarkat turvatoimet. Kaikkien naisten täytyi pukeutua peittäviin vaatteisiin, eli nilkat ja kädet peitettyinä ja päähän saimme burkan. Burkan laittaminen oli aluksi hankalaa, mutta ohjeiden avulla sen päälle laittaminen kuitenkin onnistui. Itselleni tuli burkan pitämisestä tosi kunnioittava fiilis koko kulttuuria ja moskeijaa kohtaan. Mutta voin sanoa, että oli KUUMA! Tuo päivä taisi olla koko matkan kuumin.


Pari ensimmäistä kuvaa olivat maan presidentin palatseja ja niissäkin näkyi olevan aseistetut miehet ovilla.

Näiden kuvien otto aikaan oli niin tuskallisen kuuma. Lähemmäs 40 astetta. Ei jaksettu tuossa suorassa auringossa kauaa oleskella vaan hengailtiin ilmastoidussa museossa.

Käytiin syömässä ja vierailemassa Abu Dhabin Hilton hotellissa, joka olikin korkein rakennus, jossa matkan aikana vierailtiin (42 kerrosta). Hotellin omistajan mielestä rakennus on liian matala ja varsinkin kun vertaa viereisiin rakennuksiin, joten se onkin menossa kohta puolin maan tasalle ja tilalle rakennetaan uusi ja korkeampi.

Lopuksi vierailtiin Abu Dhabin formula- radalla ja Ferrari World'ssä. Monille voi tulla yllätyksenä, mut mä oon aikamoinen formula-fani ollut pienestä asti. Olinkin aika innoissani päästessäni tonne, vaikka siellä ei tuolloin mitään kisoja ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:----)